Moraira is zeker een van de mooiste plaatsjes aan de Costa Blanca.  Moraira biedt een pittoreske aanblik waar je volop kan genieten van de zon, zee en strand. Tijdens de tochtjes, in de groene heuvels die Moraira omringen, kunt  u genieten van het vele natuurschoon dat deze kust te bieden heeft.

Moraira heeft een dorpse sfeer met leuke winkels, typisch Spaanse bars, gezellige restaurantjes, sfeervolle pleintjes en u kunt er heerlijk genieten van een goed glas wijn en tapas op een van de vele terrasjes. Ook heeft het een wekelijkse markt, visafslag, golfbanen, tennisbanen, diverse leuke en gezellige strandjes, kliniek met Nederlandse dokters en tandartsen en een moderne jachthaven waar afgemeerde zeilboten, jachten en de Spaanse vissersvloot een pittoreske aanblik bieden en de Spaanse sfeer uitstralen.

Aansluitend aan het dorp bevindt zich het strand ( platja de lÁmpolla ), dat dankzij het geleidelijk aflopen in zee, ook zeer geschikt is voor kinderen, De plaatselijke zandstranden en baaitjes zijn bekroond met de EEG (blauwe vlag) voor reinheid en veiligheid. Voor duikers, snorkelaars, vissers en privacy zoekers zijn er talrijke kleine baaitjes en inhammen langs de kust die zeer beschermd liggen tussen de rotsen. Terplaatse kunnen motorboten, waterfietsen, waterscooters, racefietsen, mountainbikes en E-bikes  gehuurd worden (o.a.Xabia bike 0034 96 648 11 43). Moraira is zeker een van de mooiste plaatsjes aan de Costa Blanca.  Moraira biedt een pittoreske aanblik waar je volop kan genieten van de zon, zee en strand. Tijdens de tochtjes, in de groene heuvels die Moraira omringen, kunt  u genieten van het vele natuurschoon dat deze kust te bieden heeft.